Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

GPS για κινητά τηλέφωνα

Στις μέρες μας όλο και περισσότερα κινητά τηλέφωνα έρχονται με την υπηρεσιών GPS ενσωματωμένη. Δυστυχώς, όμως ο μέσος άνθρωπος δεν μπορεί να επωφεληθεί από μια τέτοια υπηρεσία . Η πρόσβαση στην υπηρεσία αυτή είναι κατά κύριο λόγο για την αστυνομία,σε μερικές πολιτείες και σε επείγοντα ιατρικά περιστατικά. Και μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτό τον εντοπισμό με GPS για να σας βρούμε εάν χρειαστεί, θα πρέπει να ακολουθήσετε ορισμένους περιορισμούς, όπως:

Πρέπει να εγγραφείτε σε αυτή την υπηρεσία, για να δηλώσετε τον τόπο στον οποίο βρίσκεστε κ το κινητό σας τηλέφωνο, αν είναι απαραίτητο. Αυτό συμβαίνει σε ορισμένες επιχειρήσεις που συνεργάζονται με συσκευές εντοπισμού και θα πρέπει να πληρώσετε ένα μικρό μηνιαίο ή ετήσιο ποσό ως ένα είδος προστασίας της κινητής συσκευής σας.

Πρέπει να έχετε μια κινητή συσκευή που υποστηρίζει αυτήν την υπηρεσία, επειδή δεν είναι όλα εξοπλισμένα με τη δυνατότητα εντοπισμού GPS.

Πρέπει να έχετε κινητή τηλεφωνία που να υποστηρίζει την υπηρεσία. Στην Βουλγαρία δεν είναι ακόμα διαθέσιμη από όλες τις κινητές τηλεφωνίες.

Για αυτή την υπηρεσία είναι απαραίτητο να υπάρχει ειδικό λογισμικό που εγκαθίσταται στο κινητό σας τηλέφωνο, όπως το εν λόγω λογισμικό έχουν συνήθως τα τελευταία μοντέλα iPhone καθώς και κάθε παρόμοια smartphones. Τα παλιά μοντέλα σίγουρα δεν υποστηρίζουν αυτού του είδους τα λογισμικά.
Για τη λειτουργία εντοπισμού GPS, το τηλέφωνο και το λογισμικό του τηλεφώνου για να εντοπίσετε πρέπει να εγκατασταθούν. Διαφορετικά, δεν θα ανιχνεύσει τίποτα.

Εκτός από την επίδραση όλων αυτών, πρέπει να βρίσκεστε σε μια περιοχή που έχει μια σειρά από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας. Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα λειτουργήσει.

Όπως μπορείτε να δείτε έχει μερικές προϋποθέσεις ακομα για να είναι σε θέση να χρησιμοποιηθεί από την υπηρεσία, και στη Βουλγαρία είναι ακόμη λίγες, αλλά μάλλον οι τρεις πάροχοι κινητής τηλεφωνίας προσφέρουν αυτή την υπηρεσία.Δεν είναι τόσο ακριβό, αλλά ακόμα δεν είναι ελεύθερο και πρέπει να καταβάλλονται κάθε μήνα μαζί με το νομοσχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου