Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Ποιος και γιατί πρέπει να παρακολουθείται με μια συσκευή GPS

Η ανθρωπότητα εξελίσσεται πιο γρήγορα, τόσο κοινωνικά όσο και τεχνολογικά. Κάθε δεύτερς άνθρωπος έχει το τελευταίο μοντέλο GSM, το οποίο τραβάει φωτογραφίες, βίντεο, αναπαράγει αρχεία πολυμέσων, μπορεί ακόμη και να έχει μια συνομιλία πρόσωπο με πρόσωπο με τον συνομιλητή του, χάρη στην ενσωματωμένη κάμερα.Τα αυτοκίνητα έχουν υπολογιστές, τα ενσωματωμένα προγράμματα λογισμικού σε ορισμένες περιπτώσεις χειρίζονται τα οχήματα. Τα παράθυρα ανοίγουν με το πάτημα ενός κουμπιού,οι κουζίνες "σκέφτονται" πόσος χρόνος χρειάζεται για να ετοιμαστεί το φαγητό, τα πλυντήρια «ζυγίζουν» τα ρούχα σας.Δεν είναι μακριά η μέρα, όταν θα υπάρχουν ιπτάμενα αυτοκίνητα και τα σπίτια μας θα είναι όντα με ενσωματωμένο τεχνητή νοημοσύνη. Αυτό εγείρει ερωτήματα για την ανθρωπότητα, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Μιλώντας για τις νέες τεχνολογίες, για να μην αναφέρουμε ότι, σήμερα, εύκολα και απρόσκοπτα μπορείτε να παρακολουθείτε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου χωρίς καν να σηκωθείτε από το κάθισμά σας. Οι δορυφόροι που περικυκλώνουν τη Γη καταστούν αυτό δυνατό, ενώ οι βοηθοί τους - οι διάφορες συσκευές εντοπισμού, που επικοινωνούν με τους δορυφόρους μπορούν να εντοπίσουν τον άνθρωπο και ο άνθρωπος που έχει θέσει το αίτημα να δείξει τα αποτελέσματά του. Τέτοιες συσκευές επικοινωνίας GPS είναι συσκευές ,μπορούν να εφαρμοστούν σχεδόν παντού - αυτοκίνητα, τηλέφωνα, αξεσουάρ και άλλα.

Λόγω της μεγάλης γνωστοποίησης των προγραμμάτων σε πραγματικό μέγεθος που κυριολεκτικά μπαίνουν στα σεντόνια των ανθρώπων, πολλοί από εμάς μπορεί να είναι ήδη στα πρόθυρα φόβου και άγχους. Κανείς δεν θέλει να παρακολουθείται συνετη ζωή του. Αλλά λόγω της τεχνολογικής εξέλιξης ο κόσμος έχει γίνει σαν ενα χωριό και δεν υπάρχει τρόπος να το αποφύγουμε τελείως. Κάποιος κάπου παρακολουθεί κάποιον. Και δεν είναι πάντα κακός άνθρωπος. Το οποίο αμέσως οδηγεί σε λογική εξήγηση ότι μερικοί άνθρωποι θα πρέπει να παρακολουθούνται ή να ελέγχονται.Αν πρέπει πλάγια ή άμεσα να παρεμβαίνεις στη ζωή κάποιων, αλλά υπάρχουν και εκείνοι για τους οποίους η παρακολούθηση είναι ζωτικής σημασίας - για τους ίδιους και για την κοινωνία στο σύνολό της. Ποιοι είναι αυτοί;

Οι εγκληματίες. Οι φυλακές είναι υπερπλήρεις με πρόσφατους εγκληματίες, σε ορισμένες περιπτώσεις δεν έχουν διαπράξει σοβαρά εγκλήματα, αλλά δυστυχώς ο νόμος να λαμβάνει σοβαρά αντίποινα. Για τα πρόσωπα αυτά, ή έχουν κατ 'οίκον περιορισμό,δεν είναι απαραίτητο να παρακολουθούνται, μπορούν να συνδέσουν GPS συσκευή στον άνθρωπο και να παρακολουθείται κάθε βήμα του.
Η παρακολούθηση των ηλικιωμένων. Μετά από μια ορισμένη ηλικία, συνήθως μετά '60, ο κόσμος αλλάζει ριζικά. Πολλές ψυχικές ασθένειες παραμονεύουν σε ηλικιωμένους άνδρες και γυναίκες, ειδικά εκείνοι που σε ηλικία εργασίας φορτώθηκαν ψυχικά και η πίεση ήταν καθημερινός τους σύντροφος. Συνήθως υποφέρουν περισσότερο από ασθένειες όπως η γεροντική άνοια, ή η σχιζοφρένεια. Δεν είναι λίγες οι οικογένειες που έχουν έναν τέτοιο συγγενή, τα γηροκομεία στη Βουλγαρία δεν έχουν φθάσει ούτε ένα τ μέρος αυτών των ιδρυμάτων όπως στις ανεπτυγμένες χώρες. Ως εκ τούτου, όταν πρέπει να αφήσετε τη μητέρα ή τον πατέρα σας μόνο στο σπίτι και δεν υπάρχει κάποιος να τους προσέχει, μπορείτε να τους τοποθετήσετε μια συσκευή GPS για να είστε σίγουροι ότι ακόμη και να χαθούν προάστια και να ξεχάσουν που ζουν, θα τους βρείτε μέσω του σήματος που εκπεμπεί.

Παρακολούθηση των νέων / των παιδιών / εφήβων. Το πιο σημαντικό πράγμα παραμένει η παρακολούθηση της θέσης των παιδιών μας. Οι καιροί έχουν γίνει τόσο επικίνδυνοι, οπου κάθε δευτερόλεπτο οι ειδήσεις στην τηλεόραση ή στις εφημερίδες λένε οτι έχει απαχθεί ένα παιδί. Για να είστε σε θέση να αντιδράσεται σε ανα πάσα στιγμή, εάν το παιδί σας εξαφανισετεί ή Θεός φυλάξοι, του συμβεί ένα ατύχημα,τοποθετήστε του μια συσκευή GPS και εξηγείσται του ότι δεν επεμβαίνεται στον προσωπικό του χώρο και απλώς θέλετε να το προστατεύσετε. Τα παιδιά είναι έξυπνα και βλέπουν απο μόνα τους τον κίνδυο που ελλοχεύει δεν διαμαρτυρηθούν.

Αυτές είναι οι χρήσιμες ιδιότητες των συσκευών GPS που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Μην φοβάστε τις συσκευές εντοπισμού, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να σώσει το παιδί σας ή τη ζωή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου